Йога за отслабване – подходящи методи

отслабване - йога
Как да отслабваме с йога?

Редовното практикуване на йога може да бъде чудесен начин освен за тонизиране, но и за отслабване. Освен това йогата ни кара да се чувстваме по-добре, да бъдем по-гъвкави, тонизира мускулите и намалява стреса.
В зависимост от типа йога, който практикувате може да се определи дали е подходяща за отслабване. Важно е също така и колко често я практикувате.
За да постигнете отслабване, трябва да се храните здравословно, да изгаряте калории и да тренирате достатъчно. Някой видове йога, като айенгар, при която позите се задържат за няколко минути, с почивка между позите ще ви помогнат да изградите мускулите си и да подобрите стойката си, но не и да постигнете отслабване, защото са твърде далеч от кардио тренировките.
Ако планирате да направите йогата основния си начин за тренировка, трябва да практикувате интензивна сесия от 90 минути йога поне три пъти в седмицата.
Много хора предпочитат да комбинират йогата с бягане или друг вид интензивна тренировка за отслабване.

Какъв вид йога би могла да ви помогне за отслабване?

Видът йога, от който имате нужда е се нарича виняса. Стилът йога се базира върху изпълняването на серия пози наречени поздрав към слънцето.Виняса включва много популярни, атлетични и популярни пози.

Йога аштанга

Аштанга йога е енергичен стил йога с доста предимства за тези, които се стремят към отслабване. Практикуващите аштанга са сред най-многобройните последователи на йога. На начинаещите най-често се препоръчва да практикуват именно този вид йога. Друго голямо предимство е, че позите при аштанга могат да се практикуват и у дома.

Пауър йога

Още един много популярен стил йога и полезен за отслабване, който осигурява много добра кардио тренировка.

Хот йога (гореща)

Виняса йог,а практикувана с горещо помещение гарантира сериозно потене.

Имайте предвид, че ако сега започвате да практикувате йога и искате по този начин да постигнете отслабване, трябва да започнете с йога за начинаещи.

Оставете оценка

2 коментара към “Йога за отслабване – подходящи методи”

  1. Защо клипа не е на български :(((

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *